Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه رمضان علاوه بر فضیلت معنویی که برای روزه داران به همراه دارد، تاثیر بسزایی در سلامت جسمی و روحی افراد می گذارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در ماه مبارک رمضان روزه گرفتن علاوه بر اثرات معنوی، اثرات جسمی بسیار ارزشمندی دارد؛ زمانی می توان از تاثیر مثبت روزه بهره مند شد که تغذیه در این ماه منطبق با یک رژیم متعادل و متنوع باشد، به طوری که سبب کاهش بیش از حد وزن بدن نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تقویت سیستم ایمنی با روزه داری صحیح

منصور کرجی بانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به فواید روزه داری برای سلامت بدن، گفت: روزه داری علاوه بر اینکه یک فریضه الهی است یک تمرین خوب برای بدن به شمار می رود.

وی افزود: ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای زدودن مواد اضافی از بدن است، در این بین روزه داری صحیح کمک زیادی به پاکسازی بدن می کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: در تمام ادیان به نوعی به روزه داری تاکید شده، زیرا فواید و محاسنی به دنبال دارد و اگر روزه داری خوب انجام شود یک فرصت مناسب برای بدن بوده؛ چنان که در علم نوین ثابت شده بدن با توان سازش می تواند خود را با حداقل وضعیت وفق دهد.

وی تاکید کرد: یک گرسنگی طولانی مدت برای روزه دار فرصتی است تا علاوه بر نیایش، بتواند با محدودیت هایی که وجود دارد خود را برای سوخت و ساز متابولیسمی به لحاظ فیزیولوژیکی آماده کند، و با حداقل برنامه های غذایی خود را وفق دهد.

کرجی بانی ادامه داد: روزه داری بدن را مقاوم می کند، در علم نوین با افزایش سیستمی بدن و کاهش استرس این قضیه مطرح می شود، همچنین باعث کاهش واکنش های التهابی می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: روزه داری مقاومت غذایی را نسبت به کم غذایی و بی غذایی به تدریج افزایش می دهد، و این یک تمرین است تا بدن مواد زاید را حذف و به سمت سلامتی سوق یابد.

روزه داری صحیح به پاکسازی بدن کمک می‌کند

مسعود فیروزکوهی یکی دیگر از کارشناسان تغذیه در اینباره گفت: روزه داری صحیح که با کاهش مقدار مصرف غذا همراه باشد، ثمراتی چون کم شدن چربی های ذخیره، میزان چربی خون و کلسترول و فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد، البته به این شرط که برنامه غذایی منظمی برای افطار و سحر تنظیم شود.

وی افزود: باید توجه داشت که در ماه مبارک رمضان در مجموع نسبت به ماه های دیگر باید 20 تا 30 درصد کمتر غذا بخوریم تا فـواید جسمانی روزه محقق شود، در این صورت، هم احسـاس گرسنگی و رنج گرسنگان را مجدد به خاطر می آوریم و هم می توانیم هزینه صرفه جویی بابت کاهش مصرف مواد غذایی را در اختیار نیازمندان قرار دهیم.

فیروزکوهی اضافه کرد: هر فردی با توجه به وضعیت جسمی خود (لاغر، چاق، پیر، جوان و بیمار) بر اساس رژیم غذایی می تواند یک ماده غذایی را کمتر، بیشتر یا از جایگزین های آن استفاده کند، باید توجه داشت که برنامه غذایی، فرد را دچار کاهش یا افزایش وزن شدید نکند، البته برای افرادی که اضافه وزن دارند این ماه بهترین فرصت برای پیروی از دستور غذایی سبک و کم کالری برای کاهش وزن و بهبود وضعیت است.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: روزه داری صحیح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۶۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر آموزش وپرورش منطقه آزاد چابهار در آیین اختتامیه طرح سفیران سلامت دانش‌آموزی، گفت: دانش آموزان به عنوان سفیر سلامت مدرسه‌ها، باید با یادگیری مفاهیم بهداشتی و آموزش نحوه انتقال این مفاهیم به همکلاسی‌ها، خانواده و دوستان، ترویج کننده اصول سلامتی شوند.
احمد علی سرحدی تاکید کرد: دانش‌آموزان سفیر برای ایفاگری نقش موثر در ارتقای بهداشت و سلامتی در مدارس باید هم خود آگاه شوند و هم آگاهی خود را نشر دهند و به‌عنوان یک شهروند مطلوب در حوزه سلامت فعال شوند.
مدیرآموزش وپرورش منطقه آزاد چابهار ادامه داد: سفیران سلامت دانش آموزی در مدارسی که مربی بهداشت دارند، آموزش‌های مهارتی و کاربردی بهداشت فردی، تغذیه سالم و محیط زیست سالم را از مراقبان یا رابطان سلامت مدرسه دریافت می‌کنند و موظف به آموزش این مهارت‌ها به دست‌کم ده نفر از همسالان خود هستند.
سرحدی افزود:همه دانش آموزان به صورت چرخشی این فرصت را دارند که به عنوان سفیر سلامت شناخته شوند و مهارت‌های بهداشتی را تمرین و در سطح مدرسه خود عملیاتی کنند.
وی عنوان کرد: هدف از جشنواره سفیران سلامت این است که دانش آموزان بتوانند مهارت‌های فردی را در قالب مهارت‌های هنری آموزش ببینند چرا که به طور حتم اثرگذاری مطلوبی در مهارت‌های فردی و انتخاب سبک زندگی سالم دارد.
مدیر آموزش و پرورش چابهار یادآور شد: کرونا نشان داد که نقطه آغاز آموزش و پرورش سلامت است و اگر سلامت نباشد کلاس آموزشی هم وجود نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد؛ یک شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • فرصت‌های صادراتی محصولات صنایع غذایی